» DYI bänkskiva

Nu äntligen har jag fått ihop mitt projekt som legat och väntat halva sommaren. Jag tänkte visa er hur man fixar en värmetålig bänksskiva.
 
Vi har länge saknat avställningsyta ute på vår balkong, speciellt är det något vi saknar när vi ska äta därute. Däremot har vi ett vinställ som har stått där ett bra tag, som jag länge funderat på att göra något med. Sagt och gjort.
 
Så här fixar ni ert egna fina avställningsbord.
 
Börja med att såga en planka som funkar till ditt underrede. Vi gjorde det enkelt för oss och köpte ett hyllplan i trä från IKEA.
 
 
 
Kapa skivan på önskad längd. (Såga helst med sticksåg utomhus, det blir sjukt mycket sågspån)
 
Mät ut vart du ska skruva fast skivan i underredet. Förborra så att träet inte spricker och skruva fast skivan i vinstället.
 
Mät ut hur kaklet/mosaiken ska ligga. Lägg på kakellim över ytan med en spackel. Dra ut det med en tandad spackel.
 
Tryck dit kaklet i limmet, låt det gärna glida på plats och tryck till ordentligt så att det fastnar i limmet.
 

Jag glömde helt bort att ta en bild av när jag fogade ytan, men efter ett dygns torktid på limmet blandar du ihop fogen enligt receptet på förpackningen. Låt svälla och rör en gång till. Sedan lägger du på fogen diagonalt över ytan med en fogskrapa. Innan fogen börjat torka svampar du sedan av överfödet tills fogarna är så djupa som du vill ha dem och eftertorkar med en trasa/trassel.
 
Håll fogen fuktig genom att spraya den med vatten första dygnet/dygnen så att den blir hållbar och inte härdar för snabbt .Voila, en helt ny möbel :)
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo