» Det börjar närma sig...

Alla ni som känner mig vet hur barnsligt förtjust jag är i julen. Jag kan utan problem börja planera julklappsinköpen redan i augusti, och för mig är tradioterna kring denna högtid helig!
 
Därför, snälla tomten, om du kikar in, så kommer här min lilla önskelista...
(Och om inte annat kanske ni andra kan hitta lite inspiration?)
 
Doftlius Voluspa från Royaldesign.se  - Turkosa handdukar från Jotex - Fina glasaskar Vitriini, Iittala från Royaldesign.se - Sötaste julugglan från Åhléns - Svartvita handdukar från Jotex - Tygklädda galgar från Zara Home - Superfin pall med plats för förvaring från Indiska
 
 
(Jag ber om ursäkt för den hiskeliga photoshoppningen. Förhoppningsvis ser ni vad det föreställer ändå)

» Happy friday...

My god, var den här fredagen välkommen? Här hemma satsar vi på moules mariniéres

 toppad med lite knaperstekt bacon och ett glas Chardonnay. Nu blir det soffan. Hur njuter ni av fredagen, mina fina vänner?

» Vet ni vad...

Så här vill jag alltid se ut...

Älskar röda läppar och eyeliner med vinge.

» ...Och ännu mera bröllop...

För några veckor senare var det dags för finaste Linda och Johannes. Jag och Johannes träffades första gången när vi hamnade i samma klass i årskurs 6. Dock hann vi bara gå tillsammans 1 år, eftersom jag några veckor in på terminen i 7an bytte skola, och hamnade i samma klass som Linda. Linda och jag klickade direkt och hängde ihop hela högstadiet (och efter det också såklart), och när vi gick vidare till gymnasiet hamnade Linda i Johannes klass... På den vägen är det... Det är så kul att de här två har hittat varann och jag blev otroligt stolt när jag fick frågan om att agera bröllopsfotograf.

 
 
 
 
 
 
...Och sist men inte minst en helt fantastisk (eh?) extrabild där fotografen smugit sig in i förgrunden :)
 

» I kärlekens tecken...

Den här sommaren gick verkligen i kärlekens tecken. Förutom vårt egna bröllop hade förmånen att få vara med när 4 nära vänner knöt sina band.
 
Först ut var Caroline och Björn som bjöd på ett fantastiskt herrgårdsbröllop. Själv fick jag den prestigefyllda uppgiften att lägga brudens makeup, något som inte var särskilt svårt när man har en bra grund att jobba med.
 
 
 
 
De här glada tjejerna har jag pluggat med, och trots att vi alla numera är föredetta mäklare är det alltid lika kul att ses.
 
Och sist men inte mist fastnade jag och mannen på bild, efter att ha svettats och dansat i ett par timmar. Skorna åkte av i taxin hem, men det är ju så man vet att man varit på en riktigt bra fest.
 

» Sushi devil

När min fina vän Åsa fyllde 27 var jag fortfarande hemma och var sjuk så igår försökte vi ta igen lite förlorad tid. Och vilken kväll det blev! 

Vi åt middag på Sushi devil på Tegnérgatan i Stockholm.  Servicen var super, och vilken sushi sedan. Efter att ha delat på två x 11 stycken rullar som är det godaste jag nånsin ätit i sushiväg, bestämde vi oss för att ta in ytterligare 11 bitar. Det var tydligen nån sorts rekord med 16 bitar per tjej. Avrundade middagen gjorde vi med att splitta en chokladmousse spetsad med japansk whiskey och en cream cheese-kaka med hallonspegel, vit chokladsås och hemmagjord glass, och så massor av prat förstås!




» Anything for you my baby...

Han jag bor ihop med är faktiskt inte riktigt klok. På ett bra sätt... Imorse vaknade jag med katastrofhuvudvärk, och när jag släpar mig ut i duschen efter ett par timmar möts jag av detta:




» Det här med laster...

När vi nu ändå var inne på det här med laster... Sängkläder är inte min enda. Just nu är jag väldigt nöjd med mina nya soffkuddar. 


De är beställda från USA via en nätsite som heter Etsy.com, och en butik som heter FestiveHomeDecor. 

Jag älskar nätshopping, och Etsy i synnerlighet. Etsy fungerar ungefär som Ebay, dvs det är en samlingssida för tusentals olika leverantörer. Framförallt är Etsy fyllt av vintageshoppar av alla de slag, och småföretag/privatpersoner som skapar sina varor för hand, som i det här fallet kuddfodral. Varenda gång jag är inne på sidan hittar jag nya saker att förälska sig i.

Så hur gör man då för att shoppa? Mina tips är:
- Se upp med hur stor fraktkostnaden blir, ibland är frakten dyrare än själva varan.

- Läs säljarens omdömen. Jag har hittills aldrig blivit lurad, men självklart ska man tänka sig för. Jag väljer helst en säljare med många omdömen, och jag vill att de ska ha många nöjda kunder med trovärdiga betygssättningar.

- Skaffa ett Paypal-konto. Supersmidigt betalsätt som du kan koppla till ett betalkort. Underlättar väldigt om du skulle bli blåst på prylarna då PayPal kan returnera pengar till dig vid en reklamation.

- Tänk på vilket land du beställer ifrån. Inom EU = ingen tull eller momskostnad, utanför EU = kan bli tull- och momskostnad. Hur stor den kostnaden blir beror på vad det är för vara, detta kan man läsa om på Tullverkets hemsida. Har man riktig tur kan paketet gå igenom utan att man behöver betala, men själv har jag handlat mycket från USA, och alla mina paket har hittills fastnat...

Sen är det bara att shoppa på. Mycket nöje!

» Att sova som en prinsessa...

Egentligen borde jag verkligen vänta med att visa den här bilden, men jag kunde helt enkelt inte hålla mig tills imorrn när det är ljust ute.

Här är äntligen vårt färdiga sovrum.
Sängen och sänggaveln är från Ikea. Sängborden/hyllan i ek är från Mio. Sänglamporna är även dem från Mio. Överkastet är ett gammalt från Indiska, och vad ni inte ser så tydligt på bilden är våra superhärliga sängkläder från happybeds.se i riktigt tätvävd bomullssatin. Dyra är de, men jag skulle faktiskt vilja påstå att de är värda varenda krona. Alla har vi olika laster, och  en av mina är utan tvekan sängkläder. 


» Rock on...

Dagarna bara springer förbi och hela den här veckan har gått åt till att kurera sig. 

Förra veckan var vi på konferens på Hesselby slott med jobbet.

Helgen bjöd på bra diskussioner, massa god mat, sköna sängar och MUSIKQUIZ . Jag är generellt sett inte särskilt tävlingsinriktad, men när det kommer till musik, då blir det plötsligt prestige. Behöver jag säga att mitt lag vann?

Glad i hågen kom jag hem till Anders på lördag eftermiddag. Och vinsten då? En handduk, en afroperuk, ett USB-minne, ett ACDC-vin och en flaska av Iron Maidens öl the Trooper :)





» På västfronten intet nytt...

Eftersom jag fortfarande ligger i sängen med någon influensavariant så blir det tyvärr inte så inspirerande inlägg här just nu. 

Så jag tänkte att jag får passa på att visa upp några favoritsaker här hemma just nu.


Vackra påfågelsfjädrar som pryder byrån i sovrummet.


Vackra askar för vackra saker. Spegelasken köpte jag till Anders att ha som smyckeskrin, från Zarahome. Glasaskarna är till mig, och den söta grodan lägger jag ringarna i om jag någon gång behöver ta dem av mig. Alla tre kommer från ett favoritmärke när det kommer till småpryttlar, Lisbeth Dahl.

Snart hoppas jag kunna visa upp en bild på det "färdiga" sovrummet. Tyvärr har sjukstugan satt stopp för inhandlandet av ny sänggavel. Men snart så!