» Det nya huset

Det här med att köpa nyproduktion är verkligen något man gör med skräckblandad förtjusning. 

I fredags var vi på ett tillvalsmöte där vi skulle bestämma i princip all inredning till hela huset, inklusive golv, kakel, klinker, färg på fogarna, golvlister och you name it. Två och en halv timme senare var vi helt slut båda två och åkte hem och la oss utmattade i soffan. 

Det svåra i det hela är ju verkligen att hålla budget. En tusenlapp här, en tusenlapp där och vi är uppe i 50 000kr. 

Och för att inte tala om det här med planritningar, elritningar, tomtkartor och allt annat man ska hålla reda på. Jag kan knappt vänta tills jag får se vår vision på "riktigt". 

Vår förhoppning är att allt ska bli spikat och klart innan slutet av nästa vecka så att vi kan få flytta in innan byggsemestern startar.

För oss själva går flyttlasset om 5 veckor. Vi har turen att kunna flytta hem till min mamma tills huset står klart, så det är vad vi ska göra




» Välkommen till oss

Nu börjar det närma sig visning för vår lilla lägenhet.

Lite känslosamt är det allt. Jag är tredje generationen som bor i den här lägenheten. Morfar köpte den 1955 när huset var helt nybyggt, och mamma är uppvuxen här. Själv flyttade jag in när morfar inte klarade av att gå i trapporna längre. 

Vi har verkligen trivt suveränt bra. Satt vår egen prägel på lägenheten, renoverat och målat. Så här är ni nu välkomna hem till oss:














Bilderna är lånade av SkandiaMäklarna Vaxholm/Österåker

» Vuxenpoäng

Att det varit lite tyst här på bloggen beror på att jag och mannen varit upptagna på annat håll. Vi har nämligen gått och satt upp oss på ett nyproducerat radhus! 

Det är en lång bit kvar innan allt är klappat och klart, men vi är en bit på väg. I måndags skrev vi kontrakt på själva entreprenaden och i onsdags fotades lägenheten som ska läggas ut på nätet i nästa vecka. Snabba ryck med tanke på att vi bestämde oss för mindre än två veckor sen.

Här hemma blommar i alla fall snittblommarna sedan i onsdags och jag tycker verkligen att det ger en lite lyxig känsla här mitt i kalla vintern.

Så här fina är liljorna som står på en bänk i vardagsrummet