» Det här med laster...

När vi nu ändå var inne på det här med laster... Sängkläder är inte min enda. Just nu är jag väldigt nöjd med mina nya soffkuddar. 


De är beställda från USA via en nätsite som heter Etsy.com, och en butik som heter FestiveHomeDecor. 

Jag älskar nätshopping, och Etsy i synnerlighet. Etsy fungerar ungefär som Ebay, dvs det är en samlingssida för tusentals olika leverantörer. Framförallt är Etsy fyllt av vintageshoppar av alla de slag, och småföretag/privatpersoner som skapar sina varor för hand, som i det här fallet kuddfodral. Varenda gång jag är inne på sidan hittar jag nya saker att förälska sig i.

Så hur gör man då för att shoppa? Mina tips är:
- Se upp med hur stor fraktkostnaden blir, ibland är frakten dyrare än själva varan.

- Läs säljarens omdömen. Jag har hittills aldrig blivit lurad, men självklart ska man tänka sig för. Jag väljer helst en säljare med många omdömen, och jag vill att de ska ha många nöjda kunder med trovärdiga betygssättningar.

- Skaffa ett Paypal-konto. Supersmidigt betalsätt som du kan koppla till ett betalkort. Underlättar väldigt om du skulle bli blåst på prylarna då PayPal kan returnera pengar till dig vid en reklamation.

- Tänk på vilket land du beställer ifrån. Inom EU = ingen tull eller momskostnad, utanför EU = kan bli tull- och momskostnad. Hur stor den kostnaden blir beror på vad det är för vara, detta kan man läsa om på Tullverkets hemsida. Har man riktig tur kan paketet gå igenom utan att man behöver betala, men själv har jag handlat mycket från USA, och alla mina paket har hittills fastnat...

Sen är det bara att shoppa på. Mycket nöje!


Johanna Retrolover Alm
22 Oktober, 2013 - 23:37 / BLOGG: http://retrolover.blogg.se/

Ska erkänna att jag inte riktigt fattat det där med Paypal än, oftast när jag väljer det så får jag betala med kortet direkt - inte överföra till Paypal och sedan betala därifrån? Men det kanske är så det ska vara? /Total clueless tjej


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo